Välkommen till Arctic Lavvo!

Vi kan anpassa ditt tält efter dina behov!

Vinterns samlingsplats

Vinterns samlingsplats

De flesta av oss har kanske drömt om att ta en paus från vardagen och uppleva något helt nytt och spännande. Kanske är det en resa till en fjärran och exotisk plats, eller kanske bara att koppla av i naturen någonstans i närheten. Oavsett vad drömmen är, kan den ibland verka ouppnåelig och kanske lite skrämmande. Men om det är något som Guro och Mina har lärt sig, är det att livet kan förändras snabbt och oväntat, och vi kan aldrig vara helt säkra på vad som kommer att hända.

Det är något helt speciellt med att uppleva naturen på nära håll. När du känner kylan mot kinderna och hör tystnaden kan du verkligen känna livets magi. Guro och Mina har haft glädjen att uppleva detta på nära håll i nästan tio veckor.

När de först började planera äventyret visste de inte vad de kunde förvänta sig. Guro och Mina hade en plan att resa till Alaska, men pandemin satte stopp för planerna. De började fundera på vad de skulle göra istället. Då började idén om att tillbringa några veckor på fjället i Norge att ta form.

Guro och Mina var överens om att det var dags att utforska sin egen bakgård. De hade båda hört talas om äventyren som väntade i det norska fjällandskapet men hade aldrig tagit sig tid att utforska det själva. De bestämde sig för att packa sin utrustning och ge sig ut på en äventyrlig resa i vildmarken under vintern 2021.

Planen var att bo i en Venor Gamme mitt ute på Finnmarksvidda, omgiven av snö och vinterlandskap. De har tvingats hantera allt från stark vind till kalla temperaturer. Men även om vädret har varit utmanande har de två tjejerna hållit humöret uppe och levt ut drömmen om ett liv på fjället.

När de kom fram till fjället var det långt ifrån det glamorösa äventyr de hade föreställt sig. De stötte på utmaningar som dålig sikt, nederbörd, vind och kyla. Det gjorde både jakt, fiske och snarjakt ganska svårt och det var många dagar utan fångst. Efter två och en halv vecka med dåligt väder såg de äntligen solen igen.

 

 

När solen äntligen tittade fram var det som om den smälte upp deras sinnen. Plötsligt vaknade naturen till liv igen, både ripan kom inom skotthåll och storfisken bet på kroken.

Livet i gammen blev med tiden alltmer vardagligt, och tjejerna började införa rutiner. Fredagspizzan blev en fast tradition, och de njöt av tystnaden och lugnet som omgav dem.

Även dagar då de var tvungna att stanna inne på grund av dåligt väder hade de inte tråkigt, för de hade med sig böcker, kortlek och andra småsaker som kunde underhålla dem. Och självklart hade de varandra, och de använde tiden till att prata, skratta och planera framtida äventyr.

De hittade sin egen lilla oas mitt ute på vidderna, där floden gav dem vatten och skogen skydd. De har jagat, fiskat, satt ut snaror och kört hundspann. På dagarna utforskade de den vackra naturen, och på kvällarna återvände de till Gammen för att tända elden, laga mat och njuta av en kopp kaffe.

 

Tillbaka till vardagen kan de titta tillbaka på äventyret med en känsla av att ha uppfyllt en dröm. De har lärt sig mycket om sig själva och varandra. De har lärt sig att hantera utmaningar och svåra situationer. De har upplevt en annan sida av naturen som de aldrig hade sett förut.

Guro och Mina är tacksamma för att ha fått möjligheten att uppleva detta lilla äventyr mitt i en konstig och surrealistisk tid. De insåg att man inte alltid behöver resa långt för att uppleva något spektakulärt. Ibland ligger äventyret precis framför dig, du måste bara ha mod att ta tag i det.

10 veckor på Finnmarksvidda har varit en fantastisk upplevelse. Dina resor behöver inte vara så stora eller omfattande. De kan vara små äventyr i vardagen eller en helgtur till fjällen. Med en fast lägerplats som utgångspunkt kan vistelserna i naturen vara så långa eller korta som passar dig.

Skriv en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.