Välkommen till Arctic Lavvo!

Vi kan anpassa ditt tält efter dina behov!

Vanliga frågor

Allmänt

Kan du installera lavvos och gammer åt oss?

Ja, det här gör vi gärna. Kontakta oss för offert på installation.

Impregnerar du lavvos och gammer?

Nej, vi har tyvärr inte möjlighet att göra det i dagsläget. Men vi säljer impregnering för att du ska kunna impregnera dig själv.

Går det att ha ett fönster i tälttyget?

Ja. Vi skräddarsyr alla tält efter beställning, så vi kan anpassa med fönster i både tak och väggar. Allt efter dina önskemål och behov.

Kan jag själv välja placering av fönster, ventil och rörpassage?

Ja, det kan du, vi anpassar produkten som du vill vad gäller antal och placering av fönster, ventiler och rörpassager. Kontakta oss på telefon eller mail så skräddarsyr vi tältet som du önskar.

Vad krävs av underlaget som produkterna monteras på?

Våra produkter kan placeras direkt på marken. Alternativt väljer vissa kunder att bygga plåt som tälten ska stå på, plåt byggs ofta av kunder som kommer att ha tältet stående på samma ställe året runt.

Frakt och leverans

Vad är leveranstiden för en skräddarsydd lavvo eller gamme?

Det är individuellt per beställning. Normalt är leveranstiden cirka 3 veckor, men kan variera beroende på antalet beställningar vi har vid varje given tidpunkt. För exakt leveranstid på din specialanpassade produkt rekommenderar vi att du kontaktar oss via e-post eller telefon.

Vem transporterar produkterna?

Varorna skickas i huvudsak med Bring, och levereras antingen till din hemadress eller till ditt närmaste postkontor.

Hur lång är leveranstiden?

Det tar normalt 1 vecka från det att vi skickar varan från våra produktionslokaler tills du har varan hos dig (Norge fastland). Om vi ​​skickar flera paket händer det att paketen delas och anländer till dig olika dagar.

Venor Gamme

Kan du sätta upp en Venor Gamme ensam?

Ja, du kan ställa in Venor Gamme 4-6 och 8-10 alldeles utmärkt på egen hand. Vi rekommenderar att du använder 2 när du ställer in Venor Gamme 12-14 och Venor Gamme Lang.

Kan du göra upp en eld i Venor Gamme?

Nej, Venor Gamme är endast avsedd för uppvärmning med ugn.

Måste man ha en rörinspektion i Venor Gamme?

Nej, du kan välja att inte ha en rörgranskning. Men alla rörpassager kommer med lock så att man kan stänga öppningen igen.

Kan du ha fler piperecensioner i Venor Gamme?

Ja, vi kan enkelt göra det här. Kontakta oss så ordnar vi det.

Kan man få en specialanpassad rörpassage?

Ja, vi kan anpassa rörpassagen i den diameter du vill ha. Kontakta oss. Standarddiametern på rörpassagen för vår gammer är 95 mm.

Kan du själv välja placering av fönster, ventil och rörpassage?

Ja, det kan du, vi anpassar produkten som du vill vad gäller antal och placering av fönster, ventiler och rörpassager.

Venor Lavvo

Kan du sätta upp en Venor Lavvo ensam?

Ja, du kan ställa in Venor Lavvo 4-6, 8-10 och 12-1 själv. Vi rekommenderar att du använder 2 när du ställer in Venor Lavvo 15-20.

Kan du göra upp en eld i Venor Lavvo?

Jo det kan du. Kom bara ihåg att ta bort ugnslocket om du ska använda en eld som värmekälla. Det enklaste sättet att göra detta är innan du monterar lågnivåskåpet.

Kan man få en specialanpassad rörpassage?

Ja, vi kan anpassa rörpassagen i den diameter du vill ha. Kontakta oss. Standarddiametern på rörgenomgången för våra lavvos är 100 mm.

Kan man ha en tältsäng i Venor Lavvo?

Ja, det går bra att ha fältsängar i våra lavvon. Vid användning av tältsängar blir det plats för färre övernattande gäster på loften då tältsängarna tar upp en större golvyta än om man sover direkt på marken. Ta en titt på våra illustrationer under våra tält.

Kan man ha ett fönster i Venor Lavvo?

Ja, du kan välja mellan panorama-, trapetsformade och fyrkantiga fönster.

Venor Tradisjonell Lavvo

Kan du sätta upp en Venor Traditional Lavvo ensam?

Ja, du kan ställa in Venor Traditional Lavvo 4-6, 8-10 och 12-14 själv. Vi rekommenderar 2-3 när du ställer in Venor Traditional Lavvo 5-20 och 25-30. Vi rekommenderar användning av en stege vid montering av alla storlekar.

Kan du göra upp eld i Venor Traditional Lavvo?

Jo det kan du. Kom bara ihåg att ta bort ugnslocket om du ska använda en eld som värmekälla. Det enklaste sättet att göra detta är innan du monterar lågnivåskåpet.

Kan man ha en tältsäng i Venor Traditional Lavvo?

Ja, det går bra att ha fältsängar i våra lavvon. Vid användning av tältsängar blir det plats för färre övernattande gäster på loften då tältsängarna tar upp en större golvyta än om man sover direkt på marken. Ta en titt på våra illustrationer under våra tält.

Kan man ha ett fönster i Venor Traisjonal Lavvo?

Ja, du kan välja mellan trapetsformade och fyrkantiga fönster. Hör av dig via mail eller telefon så hjälper vi dig att anpassa din lavvo.

Varför är innertyget i Venor Traditional Lavvo halvhögt?

Innertyget är utformat på ett sådant sätt att luft strömmar till elden. Vid eldning rekommenderar vi att lyfta upp yttertyget på strategiska ställen, runt lavvon. Innertyget kan ligga helt mot marken. Luften kommer att strömma in i lavvon, mellan yttertyget och innertyget och hjälpa till att röken stiger upp och ut ur lavvon.

Kan aluminiumstavar användas för Venor Traditional Lavvo?

Ja, du kan använda aluminiumstavar upp till storlek 15-20. Trots det rekommenderar vi att du använder trästolpar, då duken passar bäst och snyggast när den monteras på trästolpar.

Vilken dörrlösning är bäst för den traditionella lavvo?

Vi har ingen stark rekommendation, det finns fördelar med alla lösningar. Om du tycker att det är svårt att välja en dörrlösning är det bara att ringa oss så kan vi bedöma detta tillsammans med dig. Vill du ha en lavvo som går att täta rekommenderas en dragkedja, med det tappar du lite av det traditionella uttrycket.

Tål Venor Traditional Lavvo att stå ute året runt?

Ja, med regelbunden tillsyn hela året kan den traditionella lavvon stå ute året runt. Var noga med att borsta av lavvo vid kraftiga snöfall. Impregnera lavvon vid behov, detta kan göras medan lavvon vänds upp. Lavvons livslängd kommer att variera i förhållande till klimatet. Vår erfarenhet är att lavvona, som är uppe året runt, har en kortare livslängd vid kusten än i inlandet.

Underhåll och garanti

Hur lång är garantin på gams och lavvos?

Alla privatkunder får 3 års gratis skadereparation. På sömmar, spön och fabrikationsfel lämnar vi en mer eller mindre evig garanti så länge det är inom rimliga gränser. Det är svårt att ge garanti mot naturskador och i värsta fall kan tältet skadas av stormar. Det finns stora lokala variationer i luftfuktighet och sur nederbörd, vilket kan orsaka jordbävningar och rötaskador. Trots det brukar vi bistå våra kunder med gratis tvättmedel och impregnering om sådana skador uppstår under de första 2 åren.

Vad krävs av underhåll?

Vi rekommenderar årlig eller vartannat år med impregnering, och eventuellt årlig tvätt. Det är stora lokala variationer från plats till plats, intervallerna beror på detta och hur mycket du använder tältet.

Kan du sköta underhållet själv?

Du kan göra allt underhåll själv.

Ska man packa ner lavvo/gammen efter varje säsong, eller kan den stå ute hela året?

De kan stå kvar året runt, men vi rekommenderar att ta ner dem när de inte används eller när det är långa perioder då de inte ska användas.

Faciliteter

Är det vanligt med faciliteter vad gäller matlagning och toalett för lavvo eller gamme?

Det finns plats för faciliteter för matlagning, här kan vi bistå dig med tips och produkter om så önskas. I grund och botten har vi ingen anläggning för toalett i själva tältet utan vi har möjlighet att anpassa med egen "förlängning" för detta. Vi tillverkar även en separat WC-Lavvo avsedd att användas med en campingtoalett. Det finns många olika toaletter, här kan vi även bistå med tips och produkter, till exempel har vi ett samarbete med Askungen.

Vilken värmekälla rekommenderar du?

Vi kan erbjuda olika ugnslösningar. Allt från ved-, gas- och oljekaminer. Vi föredrar att göra en behovsanalys tillsammans med våra kunder innan vi rekommenderar något konkret, ta gärna kontakt så hittar vi den bästa lösningen för er tillsammans.

Har du en lösning för att använda en solpanel?

Från och med idag har vi ingen lösning för solpaneler men vi har partners som kan bistå med olika lösningar. Hör gärna av dig om du behöver en lösning för användning av solpanel.

Jag undrar om isolering, hur fungerar det och behöver jag det?

För isolering erbjuder vi innertyg/innertält till alla våra produkter. Innertyget skapar en luftficka mellan ytter- och innertyget som isolerar. Vi har många kunder som använder denna lösning vintertid ner till 0-30 grader Celsius. Om du är osäker på om du behöver ett innertyg kan du kontakta oss så kan vi förtydliga detta i ett eventuellt samtal.

Väderförhållanden

Vädret är väldigt hårt på vår camping, speciellt regn och blåst. På vintern är det ofta stormar och vi har även sett orkanstyrkor. Hur är produkterna vad gäller vind, regn och snö?

Venor Gamme tål större belastningar än låggradig. Det är viktigt att tälten sitter ordentligt fast i marken och att de är väl stoppade. Vi har många kunder inom turism och skolor/dagis där tälten står uppe året runt och vi får ofta feedback om att tälten har stått sig genom stormar. Vi upplever att fuktigt vinterklimat är det mest utmanande för tälten. Om tälten får stå länge så att duken ständigt är fuktig och kall kan det bildas daggmaskar. I värsta fall kan det göra att vatten sipprar igenom om trasan är konstant fuktig. Om du ska ha en camping i extremt väderutsatta områden rekommenderar vi att du tar kontakt så att vi kan prata mer om detta ämne.

Hur stark storm tål tälten?

Våra tält tål extremt starka stormar, Venor Gamme är vårt tält som har varit utsatt för det värsta vädret. Vi har kunder som haft sin Venor Gamme stående i vindar på över 40 meter per sekund utan några skador, och snöfall så kraftiga att bara röret syns. Detta förutsätter att tältet har satts upp korrekt och är både bardun och stadigt fäst vid marken.

Kan man ha en ugn i Venor Traditional Lavvo?

Ja, med ytterligare anpassningar i regnhatten kan du ha en ugn i ugnen.

Arctic Minilavvo

Är det lätt att göra spön själv?

Ja, så länge man har tillgång till en liten skog är det väldigt enkelt (och mysigt) att göra stolpar själv

Hur många barn finns det plats för i Arctic Minilavvo?

Det finns plats för 2-3 barn som sitter i lågsängen.

Kan du tända en eld i Arctic Minilavvo?

Nej, lavvo lämpar sig inte för eldning.