Välkommen till Arctic Lavvo!

Vi kan anpassa ditt tält efter dina behov!

Om oss

Designad och tillverkad i Norge!

Arctic Lavvo AS

Vår produktionsavdelning finns i Kautokeino, mitt i hjärtat av Sápmi.

Arctic Lavvo är en ledande norsk tillverkare av tält och lavvo! Våra tält är rejäla och hållbara, med lösningar som är unika inom tältbranschen. Vi producerar i huvudsak efter kundens beställningar vilket gör att vi kan skräddarsy efter dina önskemål och behov. Arctic Lavvo är ett produktionsbolag inom industrisömnad och vi etablerades i augusti 2016.

Arctic Lavvo är mest känt för våra tält- och lavvoprodukter, med modeller som Venor Gamme och Venor Lavvo. Dessutom tillverkar vi flera andra lavvomodeller, vi tillverkar Laika hundklor och flera olika modeller av tältslädar (snöskoterspann med tält på). Vi producerar även småprodukter med anknytning till friluftsliv, bedriver uthyrningsproduktion för andra varumärken samt specialtillverkning inom området industrisömnad, för bland annat privat sektor, vattenbruk och turistnäringen.

Utöver vår egen produktion säljer vi vidare varor från många olika välkända varumärken. Vi kan nämna trailers från Lastbilar och pop-up tält, tältguider, skoterguider och annan utrustning för snöskotrar och ATV från Otter Outdoors, förutom flera andra märken. Kolla in vårt produktutbud i webbutiken eller ring oss om du inte hittar det du söker. Vi hjälper till med det mesta!

Vi kommer att ge dig hög kvalitet, en enastående kundupplevelse och en holistisk kundresa ända tills du har tagit din nya produkt i bruk.

Vår huvudmarknad är i Norge, där vårt huvudfokus ligger på jägare, fiskare och friluftsentusiaster, turistnäringen, dagis och skolor, rennäringen och försvarssektorn med mera.

Våra produkter är mycket populära och vi har levererat till 17 olika länder på bara 5 år.

Våra tältprodukter har använts på expeditioner till Sydpolen, Nordpolen och Svalbard. Våra tältprodukter används av försvarssektorn, andra statliga organisationer och av hjälporganisationer. Våra tältprodukter används under alla årstider på slätten, i fjällen och vid kusten av rennäringen och av privata friluftsentusiaster. Våra produkter används för catering, konserter, bröllop och berättande. Våra produkter används till vardag och fest, för "väderskydd" och för exklusiv glamping. Något vi är otroligt stolta över!

Utöver vår webbutik har vi försäljning i våra produktionslokaler i Kautokeino. Vi har fri leverans av varor från våra administrationslokaler i Alta och vi har ett antal återförsäljare och partners fördelade över hela Norden.

kärlek bakom varje stygn

Designad och tillverkad i Kautokeino

Unik sömnadsexpertis

Unik sömnadsexpertis

Inom produktion har vi erfarenhet från tre decennier och mer med yrkescertifikat inom industrisömnad. Vi har genomfört ett antal FoU-projekt och kommit fram till innovativa lösningar.
Enastående kvalitet

Enastående kvalitet

Alla våra egentillverkade tältdukar består av en bomulls- och polyesterblandning, sydda med dubbla sömmar och rötbeständig och vattenavvisande sytråd.
Samisk traditionsbärare

Samisk traditionsbärare

Våra lavvon är ättlingar till de lavvon samerna har använt i flera generationer. Vi tycker att det är extra bra att en av våra ägare i Arctic Lavvo själv föddes i en Lavvo 1960.
Lång hållbarhet

Lång hållbarhet

Våra ambitioner

Våra ambitioner