Välkommen till Arctic Lavvo!

Vi kan anpassa ditt tält efter dina behov!

ÁRRAN 360° - världens största lavvo

ÁRRAN 360° - världens största lavvo

ÁRRAN 360° är en hybrid mellan urfolksberättelser och innovativ teknologi. Det är det allra första projektet som presenterar sex originella 360-graders filmer av sex ledande samiska filmskapare och konstnärer från Sápmi. Filmerna visas i världens största speciellt byggda lavvu utrustad med en 28 meter lång skärm. Detta är ett spektakulärt projekt som kombinerar samisk berättarkonst med high tech. Det blir en spännande mix av traditioner där allt utspelar sig i en lavvu, men med ny teknik och moderna berättarformat.

Árran är ett nordsamiskt ord för eldstaden i en lavvo, och runt elden har vi berättat historier sedan urminnes tider. Med ÁRRAN 360° kommer vi att bjuda in publik från hela världen att uppleva kraften i vår särpräglade visuella berättartradition.

Projektet har utvecklats av Internationellt Samiskt Filminstitut (ISFI) i samarbete med Office for Contemporary Art Norway (OCA) och Norsk filminstitutt (NFI). Vi på Arctic Lavvo har fått vara med på projektet som producent och leverantör av lavvon som används i projektet.

Projektet hade världspremiär i Venedig hösten 2022 och visades för första gången i Sápmi under Tromsø International Film Festival 2023. ÁRRAN 360° är ett helt nytt och annorlunda sätt att förmedla samiska historier, myter och levnadssätt. Att vara en del av detta projekt är en ära och vi på Arctic Lavvo är stolta över att ha varit med i detta unika projekt.

 

Skriv en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.