Välkommen till Arctic Lavvo!

Vi kan anpassa ditt tält efter dina behov!

Enstangslavvo - en steg-för-steg-guide

Enstangslavvo - en steg-för-steg-guide

En enstangslavvu är enkel att sätta upp, ger en helt ny upplevelse i naturen och ger dig möjlighet att skapa ditt eget friställe utomhus.

Här är en steg-för-steg-guide för att sätta upp en enstangslavvu:

  1. Mät upp: Använd mätsnöre och fäst en pinne/plugg i varje ände. Sätt in den ena pinnen i marken i mitten av lavvun. Använd den andra änden för att mäta var varje pluggfäste ska fästas.

  2. Montera ramverket: Lägg duken på marken med dragkedjan stängd och låt den nedre kanten bilda en cirkel. Slå ned pluggarna i de justerbara fästena.

  3. Montera mittstången: Öppna dragkedjan och sätt mittstången i toppen och res lavvun.

  4. Använd regnhatten: Om du ska använda regnhatten, rekommenderar vi att du lägger den på plats innan du hissar upp lavvun. Det kommer att vara möjligt att justera öppningen i förhållande till vindriktningen.

  5. Lägg på botten: Om du har beställt en botten till lavvun, lägg den på plats under mittstången och fäst i pluggfästena. Botten har en öppning som kan öppnas om du vill elda.

  6. Spänn upp: Gå runt lavvun och spänn pluggfästena lika mycket runt hela lavvun.

  7. Säkra lavvun: Säkra eventuellt lavvun med barduner. Om barduner används rekommenderar vi att du bardunerar runt hela lavvun.

Nu är du redo att njuta av ditt friställe i naturen! Glöm inte att ta hänsyn till vädret och ha med dig nödvändiga försiktighetsåtgärder för en säker och bekväm upplevelse. Utan regnhatt eller med delvis öppen regnhatt kan du elda med en traditionell eld i lavvun eller så kan lavvun anpassas för användning av ugn.

Låt äventyret börja!

 

Skriv en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.