Välkommen till Arctic Lavvo!

Vi kan anpassa ditt tält efter dina behov!

Hur man väljer rätt lavvo?

Hur man väljer rätt lavvo?

Om du överväger att köpa en lavvo finns det några saker du bör tänka på. Lavvo är både praktiska och bekväma och ger dig möjligheten att ha en social och trevlig upplevelse när du är ute i naturen. Det finns inget som att sitta runt lägerelden i en varm och torr lavvo tillsammans med familj och vänner.

Lavvo-tälten från Arctic Lavvo är enkla att sätta upp och är gjorda för att användas året runt. På grund av deras vikt används våra lavvo-tält ofta som en fast lägerplats eller när man använder fordon för att flytta runt.

 

Kom ihåg att välja rätt storlek
Våra lavvo-tält finns i olika storlekar och storleken anges utifrån antalet personer som det är avsett för. Detta är antalet personer som får plats att sitta inne i tältet. Om du fyller tältet helt kommer det inte finnas mycket plats för utrustning.

När du väljer storlek på lavvo-tältet måste du därför överväga hur många som ska vara med på turen. Kom ihåg att beräkna lite extra utrymme för utrustning. Om ni är fyra personer på tur är en lavvo-storlek på 4-6 eller 8-10 perfekt. Då får ni plats med tillbehör som kamin, utrustning, hund och ved. Många väljer lavvo-tält istället för tält just på grund av möjligheterna att elda med eld eller kamin och ha ståhöjd, så se till att det finns tillräckligt med utrymme för att använda den på det sätt du önskar.

Våra lavvo-tält
Även om alla våra lavvo-tält är tillverkade av samma material skiljer de sig ändå åt på vissa detaljer och hur de är designade. Vi har i huvudsak tre typer av lavvo-tält:

  1. Venor Traditionell Lavvo; är nästan identisk med den lavvo som samerna har använt i flera hundra år. Använder träpinnar som ramverk och kommer med både traditionella dörrlösningar och mer moderna dragkedjedörrar. Passar bäst för permanenta lägerplatser.
  2. Venor Lavvo; är en modern version av den traditionella lavvon. Här är ramverket av aluminiumstänger med enkla klickkopplingar istället för träpinnar och kommer med dragkedjedörr. Passar bra för både permanenta lägerplatser och en mer mobil friluftsliv.
  3. Venor Enstangslavvo; har en mittstolpe istället för ett ramverk av stänger. Det minskar vikten på lavvon och gör den superlätt att slå upp. Passar bra när man ofta flyttar lägerplatsen.

 

Pipegenomföring och regnhatt är standard på alla våra lavvos. Andra små detaljer som justeringsmöjligheter för tältpinnar och pluggar, praktiska fästanordningar för tältpinnarna och liknande är inte nödvändiga för att lavvo ska fungera, men ändå standard för våra lavvos. Detta är lösningar som gör det praktiskt, enklare och säkrare för dig att sätta upp och använda våra lavvor.

Alla våra lavvos har ett dukmaterial som är tillverkat av 50% bomull och 50% polyester, det är råttbehandlat och impregnerat. Detta gör duken vattentät och samtidigt andningsbar. Inneklimatet i lavvo blir därmed bättre jämfört med lavvo i vattentät ripstop-material eller PVC-duk, eftersom vår duk släpper ut fuktighet istället för att stänga in kondens och fuktig luft i lavvo. Alla lavvorna har också möjlighet för innerduk, bottenplatta och eldning med eldstad eller tältugn.

 

Med de robusta materialen vi har valt till lavvoarna och praktiska lösningar passar de mycket bra för det tuffa nordiska klimatet. Använd våra lavvoar och du kan vara säker på att du håller dig torr, trygg och varm genom alla årstider!

Om du är osäker, tveka inte att kontakta oss - vi hjälper gärna till att hitta den lavvo som passar dig bäst!

Skriv en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.