Välkommen till Arctic Lavvo!

Vi kan anpassa ditt tält efter dina behov!

Japan, heroinpriser och förskolor.

Japan, heroinpriser och förskolor.

I dag ska jag ta med dig på en kort resa genom - Japan, heroinpriser och förskolor.

Japan

Vi börjar med att skryta lite, eftersom vi på Arctic Lavvo har sålt 30 lavvoer till en återförsäljare i Japan de senaste två månaderna. Vi är otroligt glada över att ha en ny återförsäljare som vill satsa på våra produkter. Ordern är stor och vi diskuterar redan nästa beställning som vi hoppas kommer under februari. Vi är stolta över att våra produkter nu finns på den japanska marknaden och det representerar en viktig kvalitetsstämpel för oss. 

Heroinpriser

Men låt oss inte stanna där! Vi har också hört talas om "heroinpriser" på våra produkter. Låt mig klargöra det med en gång, vi tar avstånd från användning och försäljning av narkotika. Men vi har hört att vissa anser att våra produkter är mycket dyra, så mycket som heroinpriser. Varför är det så?

För det första är vår produktion i Norge och många av tälten och lavvoerna som vi konkurrerar mot till exempel tillverkas i Asien. I Norge har vi både bättre arbetsförhållanden och högre löner än vad man i stort sett har i Asien. Lönekostnaderna för Arctic Lavvo är betydligt högre och utgör en stor skillnad jämfört med produkterna vi konkurrerar med.

För det andra värdesätter vi lokal värdeskapande och försöker handla lokalt med nordiska och europeiska leverantörer. Ett exempel här är textilier, i Norge finns det ingen textilproduktion. Det finns några få i Europa, vår textil produceras i Nederländerna. Även om det har en högre kostnad än en asiatisk textil, känner vi oss säkrare på kvaliteten och arbetsförhållandena för dem som producerar den i Europa.

För det tredje reparerar vi också kostnadsfritt för privatkunder i tre år efter köpdatum, något vi kan göra eftersom vi har produktionen i Norge. Dessutom anser jag att Arctic Lavvo har högre kvalitet, har längre livslängd på produkterna och ger ett bättre erbjudande till våra kunder. Till exempel kan vi erbjuda specialanpassningar och specialproduktioner på grund av att produktionen är i Norge jämfört med Asien.

Förskolor

Till slut vill jag också nämna förskolor, ett ämne som jag personligen är mycket engagerad i eftersom jag själv har barn i förskola. För det första, som förälder till barn i förskola är jag mycket orolig för de utmaningar som förskolor nu står inför. De ständiga nyheterna om förskolor som måste hålla stängt på grund av personalbrist bekymrar mig.

Jag hoppas verkligen att politiker och ledande personer tar tag i detta problem, så att förskolor kan fortsätta erbjuda en trygg och god start på livet för våra barn. Så till er som arbetar i förskola vill jag säga: Stå på, ge inte upp, ni gör ett otroligt fantastiskt jobb! Vi behöver er.

Det andra jag vill säga om förskolor är att vi på Arctic Lavvo är en relativt stor leverantör av lavvoar och gammer till förskolor. Både i Norge och Sverige. Ofta står lavvoarna och gammarna uppe året runt, år efter år. Produkterna verkligen utsätts för mycket krävande väderförhållanden. Det gör att vi hela tiden utmanas och alltid måste arbeta med att förbättra kvaliteten och hållbarheten. Vi är oerhört tacksamma för det. Till alla våra förskolekunder vill jag säga tack för förtroendet, det är helt fantastiskt! Jag är så otroligt glad över att få vara leverantör till er.

Så där har du det, en resa genom Japan, heroinpriser och förskolor. Jag hoppas att du har lärt dig något nytt och att du också stödjer norsk värdeskapande!

Hälsningar,
VD för Arctic Lavvo, Anders Bongo-Wiik.

 

Skriv en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.