Välkommen till Arctic Lavvo!

Vi kan anpassa ditt tält efter dina behov!

Världens första lavvo med rund dörr?

Världens första lavvo med rund dörr?

 

I mars 2022 kom förfrågan, han ville ha en lavvo med en dörr som var enkel att använda. Samtidigt måste den tåla stora påfrestningar från vind och snö, lösningen var att göra den första lavvon med rund dörr.

Rund dörr
Rund dörr används ofta av dem som behöver ett tält som kan stå emot extra hård belastning. Dörlösningen gör att stormkragen går obruten runt hela tältet och kan därför klara tufft väder bättre än tält som har blixtlås som går ända ned till marken. Aldrig tidigare har vi sytt en lavvo med den här lösningen eftersom rund dörr är designad för Venor Gamme.

Från idé till produkt
"Tanken när jag beställde var att dörren skulle vara lätt att stänga igen. Även när lavvon hade stått med en del snö på. Vidare ville jag ha en dörr som var lätt att öppna och stänga på dagen." - Richard

Vi kastade oss runt och sydde den första lavvon med rund dörr samt en ventil för bättre luftgenomströmning. Dessutom placerades ett fönster vid dörren som kunden själv anser var "perfekt för att släppa in ljus och ett fönster mot naturen".

 

 

Överraskande funktionell
Påsken var generalrepetitionen och lavvoen fick sin första test. "Detta fungerade utmärkt hela påsken. Dörren var lätt att öppna och vi använde dragkedjan bara på natten. Med stången som höll upp dörren var detta en tydlig förbättring." - Richard

Richard berättar vidare för oss att dörren klarade av snöbelastningen den fick med bravur.

 

Tack Richard för en rolig beställning, återkopplingen du gav oss och alla bilderna.

Skriv en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.